Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Парламентъ е изчерпан, Народното събрание и протестиращите говорят на различен език, коментира политологът Димитър Аврамов пред bTV ситуацията селд вота на недоверие вчера.

По думите му по време на дебатите видяхме вътрешнопарламентарен дебат, който по никакъв начин не засяга хората отвън.

Oще по темата

Хората на протестите искат да спре употребата на държавата в частна полза, не се занимават с партии, посочи той.

Социологът Кънчо Стойчев подчерта, че протестите са сериозни, независимо от опитите, които се правят за омаловажаването му.

По думите му над 400 хил. души са участвали в тях по различно време и начин и социолозите мерят сериозен протестен потенциал - това са едни от най-сериозните протести в България.

Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа, заяви Стойчев.

Вторият голям проблем според него е, че дистанцията се увеличава дори със съседна страна като Румъния . Средната страна е двойна на българската, даде пример той.

По думите му перспективата е избори, въпросът е кога. Повече от 30 месеца имаме задължение за машинно гласуване, кой трябваше да го осигури, попита риторично той.

Според Димитър Аврамов властта трябва да потърси път към протестиращите, но това според него ще бъде обвързано с оставка на настоящото правителство и дали ще има втори мандат в рамките на това НС.

Кънчо Стойчев смята, че ГЕРБ трябва да мисли за контролирано оттегляне от властта, защото другият вариант е това да стане под напора на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 3 години

София е блокирана! Оставка на Борисов и Гешев !

84

Анонимен

преди 3 години

4 милиарда бяха, лично ги броих

83

Алтернатива има

преди 3 години

Алтернатива винаги има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.Изходът е: предсрочни избори (за да не ги провеждат гербаджиите) с машинно гласуване. Но машините още ги няма и от ЦИК накрая ще кажат "Няма време".

fallback