Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов няма причина синдикатите да организират своите членове за участие в протестите, защото нямат яснота „кой какво иска да прави“.

„На мен ми е важно да знам кой какво предлага за след това! Тогава вече има всички основания организацията да се включи в такова нещо или да не се включва. Няма нито една институционализирана сила в момента, която да каже: „Ние организираме това и го организираме заради първо, второ и трето. В момента единствено може да се подозира, заради присъствието в първите дни на всякакви партийни групи, че някой преследва партийния си интерес, което си е тяхно право. Но, на нас ни е важно всички тези, които се борят, какви намерения имат за след това“, коментира той пред БНР.

Oще по темата

Според Манолов поведението на хората, които обвиняват синдикатите в сговор с правителството, защото не участват в протеста, е „инфантилно“.

„Ако очакваш, че, плюейки някого, той, за да спреш да го плюеш, ще застане да ти свърши работа, която сам не можеш да си свършиш, това е незряло и инфантилно поведение. Зрелите хора, които са с акъла си, отиват и казват: „Нашите намерение за в бъдеще са следните“, коментира той.

„Още не бяха изсъхнали подписите на конституционните съдии под решението за Истанбулската конвенция и едни, които сега много напират за властта, казаха: „Ами тогава ще сменим Конституцията“. И тука тези дни вече взе да се говори „тука трябва да се смени Конституцията“. Това моята организация има ясно мнение по този въпрос - че не харесва такава идея, например“, посочи синдикалният лидер.

Според него движения като настоящите протести имат нужда от лидерство, защото в момента не се знае кой какво иска.

Манолов, който не е сигурен, че има смисъл синдикатът да влезе в активната роля и да представи социални искания на протеста.

„Рискуваме да свършим работата на някой друг без той да си го е заслужил“, призна той.

Синдикатите правят по няколко протеста на година, на които издигат исканията си, припомни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

354

Анонимен

преди 3 години

Последните избори са проведени от АДМИНИСТРАЦИЯТА НА РАДЕВ И МИНИСТЪР НА МВР БЕШЕ АРЕСТУВАНИЯ ПАУНОВ. ТАКА ,ЧЕ ГЕРБ ПОБЕДИХА БСП съвсем законно в ИЗБОРИТЕ.

353

на тоя,

преди 3 години

кое не му е е ясно бе.искат се нови избори след като се създадат условия за честни такива.изчистени избирателни списъци. машинно, електронно гласуване. възможност българи в чужбина да гласуват без затруднения.тези не са законно избрани. и на кьоравите им е ясно.

352

Анонимен

преди 3 години

радеф го няма, защото никак не му е комфортно, когато го освиркват- и в Пловдив и във Варна и в Бургас, че и в Левски. В момента губи страшно много рейтинг, заради омразата която насажда сред хората.

fallback