fallback

Илияна Христова е на 29 години, с основна диагноза Кистозна фиброза (муковисцидоза). Тя има нужда от спешна помощ за лечение във Виена, след като здравословното ѝ състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб.

"На 20-ия ден след трансплантацията беше открит тумора на дъщеря ми. Наложи се веднага да бъде оперирана и мислехме, че всичко е наред, както ни обещаваха лекарите, но не се оказа точно така", сподели Галина Христова, майка на Илияна, в "България сутрин".

Oще по темата
По думите ѝ при един от скенерите, който се прави рутинно, се оказало, че са се появили метастази в черния дроб, след което са последвали 4 безуспешни химиотерапии.

"Тази, която сега се прави, е по-агресивна и има ефект. Туморите при дъщеря ми са намалели и е обнадеждаващо. Не сме се прибирали и сме тук благодарение на това, че имахме събрани средства от дарителска кампания", каза още Галина пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че на 30 юли ще стане година, откакто семейството е принудено да живее във Виена. Месечните средства, необходими за издръжката им, са около 2000 евро. За тях сумата е непосилна, а парите отиват основно за квартира, лекарства и хранителни добавки.

"Обръщам се с молба към всички. Това е изключително трудно - една майка да моли за помощ, но аз го правя защото нямам друг вариант", апелира майката на Илияна.

Галина сподели, че Илияна е много борбена и има голямо желание и хъс за живот.

Желаещите може да дарят на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Омонимен

преди 3 години

До АнонименДокато е жив човек, борбата трябва да се води със зъби и нокти!!! Дано не бъдеш поставен(а) в това положение. Не прави чест изказването ти!!!

5

пияница мистик

преди 3 години

Не му е писано да живее на това момиче и това е

4

Анонимен

преди 3 години

"Муковисцидозата е тежко нелечимо генетично заболяване..." +4 неуспешни химиотерапии...Разбирам огромното желание за живот, но не е ли по-добре да приемеш фактите и да се примириш... Колкото и пари да се съберат, за съжаление, младата жена няма да я бъде дълго, нито ще има добро качество на живот. Понякога родителите не разбират, че в опита си да удължат живота на тежкоболното си дете минават границите и стигат до откровен садизъм.

fallback