Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase