fallback

Едва ли е останал някой, който не е разбрал, че COVID-19 се размножава и предава бързо от човек на човек, създавайки нови разновидности и мутации. Малко и недостатъчно обаче е познанието за онези полезни бактерии, наречени пробиотици, който населяват нашето тяло, които също имат своите щамове, но могат да укрепят здравето ни. 
 
"Според проучване от Монпелие, което изследва държави с ниска смъртност в резултат на COVID-19, техните народи имат ферментирали храни в менюто си. Сред тях са сме дори ние българите, друг пример за това са японците", каза проф. Никола Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че от около месец и половина се дава пробиотична храна на хоспитализирани хора в Плевен, а резултатите са повече от впечатляващи.
 
"COVID-19 е сериозно заболяване и има дълъг възстановителен процес. Вирусите не ги приемаме толкова с дихателните пътища, колкото с червата. Имунитетът ни е вътре в тялото", подчерта той.
 
По думите на д-р Даниела Петрова, клетъчният имунитет също е от значение.
 
"Той е този, който трябва да се справи с коронавируса", посочи тя. 
 
"По отношение на изворната вода - изолирахме 8 киселомлечни бактерии, минахме клинични изпитания и проверки в САЩ, преди да получим и съответната диплома", допълни д-р Петрова. 
 
Тя смята, че изворната вода създава клетъчен имунитет, точно като в приказката за живата вода. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

GodisSavior888

преди 3 години

Доколкото знам едно от ястията в японската кухня Нато (ферментирали бобови зърна?) е богато на витамин К2, както и на ензима натокиназа. Изглежда натокиназата способства за разграждането на тромби и оздравява сърдечно-съдовата система. Възможно е чрез този механизъм да помага срещу Ковид-19, тъй като при него има сведения за образуване на тромби, които може да причиняват усложненията при този вирус. Друго, на което попаднах, че японците пият традиционно зелен чай, които съдържа кверцетин.

22

Наблюдател

преди 3 години

Този господин професор лекува всякакви болести с тия пробиотици - заблудата е пълна за хората а рекламата е невероятна !!!

21

Анонимен

преди 3 години

Кисело мляко по БДС ! - такова отдавна няма , това че го пише на опаковката не значи ,че отговаря на стандартите.А за пробиотиците и пребиотиците ! - пълна заблуда.Ядем отровите и после пийте пробиотици , пък напоследък и за бебета има ! - тотална глупост.

fallback