Едва ли е останал някой, който не е разбрал, че COVID-19 се размножава и предава бързо от човек на човек, създавайки нови разновидности и мутации. Малко и недостатъчно обаче е познанието за онези полезни бактерии, наречени пробиотици, който населяват нашето тяло, които също имат своите щамове, но могат да укрепят здравето ни. 
 
"Според проучване от Монпелие, което изследва държави с ниска смъртност в резултат на COVID-19, техните народи имат ферментирали храни в менюто си. Сред тях са сме дори ние българите, друг пример за това са японците", каза проф. Никола Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че от около месец и половина се дава пробиотична храна на хоспитализирани хора в Плевен, а резултатите са повече от впечатляващи.
 
"COVID-19 е сериозно заболяване и има дълъг възстановителен процес. Вирусите не ги приемаме толкова с дихателните пътища, колкото с червата. Имунитетът ни е вътре в тялото", подчерта той.
 
По думите на д-р Даниела Петрова, клетъчният имунитет също е от значение.
 
"Той е този, който трябва да се справи с коронавируса", посочи тя. 
 
"По отношение на изворната вода - изолирахме 8 киселомлечни бактерии, минахме клинични изпитания и проверки в САЩ, преди да получим и съответната диплома", допълни д-р Петрова. 
 
Тя смята, че изворната вода създава клетъчен имунитет, точно като в приказката за живата вода. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase