fallback

Антиправителствени протести се проведоха тази вечер в няколко града в страната. В столицата недоволството продължава пети ден.

Oще по темата
"Никой не печели от дестабилизацията, с изключение на хората, които имат интереси институциите да не работят в момента. Това са хората, които са със заведени обвинения от прокуратурата, намиращи се в чужбина. Те са най-големите печеливши", каза политологът доц. Стойчо Стойчев за "Денят ON AIR".

Той посочи, че е възможно Васил Божков да има план за цялостен проект, който да включи множество стъпки и етапи, които да доведат до преформатиране на институциите в България. Както и промяна на политическия модел по начин, по който той вижда за правилен

"Протестите са комплексни, защото те са създават усещането на кризисност и неизбежност. Ние трябва да очакваме, това което ще се случи", коментира още доц. Стойчев.

И добави, че ако има предсрочни избори, то те ще бъдат минимум след 3 месеца.

"Не виждам толкова чрезвичайно, за да бързаме с 3 месеца, освен ако не искаме президентът Радев да създаде служебно правителство по време на пандемична обстановка. Това ще доведе до пълен контрол до всички лостове в държавата. Министрите той ще си ги назначава, той ще си ги освобождава", заяви доц. Стойчев.

"Едва ли ще разчита на прокуратурата да направи проверка на предишното управление. Той иска възмездие срещу всички, които не го харесват", допълни политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев за протестите има няколко сценария. Един от тях е - ако напрежението ескалира, правителството ще трябва да подаде оставка. А другият е протестиращите да конкретизират исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Те това е

преди 3 години

Какво е протест в България :Бойко Борисов създаде мисирките, а Васил Божков ги пасе по площадите. Хак да ви е . Пак ви употребиха комунистите. Жал ми е за младите хора. Не знаят какво зло е комунизма.*** Лю, *** Лю, *** Лю.........

105

Милият Стойчо

преди 3 години

37 годишният доцент ,понеже го развяват като мръсни *** насам натам взех да се по интересувам.М че той сьоросче завършил университета в Унгария дето Орбан зорлем го закри.И от такъв ще имам обективно мнение.Чакай Стойчо да ти каже батко ти нещо дето дедо ти Сьорос няма да ти каже.Когато все едни са печеливши а хората все губят спира да ти пука много и теглиш една ... и буташ ***.Щото немаш кво да губиш,да ама тогава и ония печелившите пропадат и почват да квичът...

104

гост

преди 3 години

Споко, утайките няма да имат възможност да се метнат най-отгоре, както обикновенно правят.

fallback