Снимка: БГНЕС
fallback

От Камарата на следователите в България видяха в поисканата от президента Румен Радев оставка на главния прокурор Иван Гешев "незачитане на разделението на властите" и "накърняване престижа на държавата, институциите и в частност на съдебната власт", съобщава БНР.

Oще по темата

В специална декларация от магистратската организация остро възразяват срещу политическия натиск, целящ да предизвика скандал и политическа криза в страната, и външната намеса в работата на независимата съдебна власт.

"Внушенията през последните дни в изявления на политици, твърдения за неравнопоставеност и избирателност при провеждане на разследвания срещу лица, заемащи високи държавни длъжности, са директен опит за намеса в независимостта на прокуратурата и поставянето й в ситуация на зависимост от политически субекти", се казва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Да стамат

преди 3 години

Стаматчо, пиша името ти с малка буква, защото ти си точно такъв- дребен и дребнав .Без ясни аргументи, само с омраза не става, стамате. Защото робуваш на емоции без мисъл, не знаеш защо аджеба искаш промяна. Точно тези,които ти промиват мозъчето , те ще те яхнат след промяната , но тогава няма да можеш и да се оплакваш , защото погледни какво става в страни управлявани от диктатори . Седни и попрочети малко история и политика преди да се правиш на умен. Защото не си !

163

Ясновидец

преди 3 години

Радев кръв ще повръща заради подстрекателството за преврат ! Това е наказуемо, още по-вече от някой , който е в политиката , макар и попаднал случайно в нея. Случаен човек на важна длъжност води до безумни действия. Ще има съд за изменника и подло*га на Кремъл!

162

Наблюдател

преди 3 години

Радев не е моят президент ! Не желая да се подменя вота ми и нека изборите покажат какво иска мнозинството от народа. Радев е НИКОЙ , фигура без реална власт , но си е въобразил , че струва нещо. За мен той е предател , служещ на чужди интереси ! Никога не е бил политик , а и не става за тази длъжност. Даже чуждата преса го определя като пионка на Кремъл. Но наивниците го следват сляпо повтаряйки , че протеста няма цвят . Има цвят ! И той обслужва други , а не вас ! Протестите ви са използвани !

fallback