fallback

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

267

айде всичките долу

преди 3 години

И БСП, и ДПС и ГЕРБ и "патриотите" и Атаки, матаки, батаци и не знам си кой още! Всичките да им се отнеме гражданството да ги закарат с една лодка на средата на черно море и да ги оставят там. Който е член на която и да е партийка в България да отива на плажа и да ходи към водата докато не му се вижда вече главата! Демокрация = власт на народа. Ей го народа на площадите, що ги бият АЙДЕ У ЛЕВО ВСИЧКИТЕ БИРНИЦИ, че да не ги закопаме набързо!

266

Анонимен

преди 3 години

хайде да си го кажем честно и от двете страни 'спонтанни' протестиращи няма, толкова ли им е акъла за по 20лева и парче пица да правят навалици и разнасят зарази-----Така са ти казали да пишеш.Зарази разнасят единствено Боко и Гешев с мръсните си усти.

265

Да попитам

преди 3 години

Кой плаща повече за протестиране? БСП+ДПС или ГЕРБ? Питам, че съм свободен уикенда и бих отишъл да метнем некой камък

fallback