fallback

 

За шеста поредна година инициативата "Капачки за бъдеще" дарява надежда. В населените места извън София на последното издание, което се проведе в началото на месеца, са събрани 70 тона капачки. 

По думите на основателя на кампанията - Лазар Радков, все още няма окончателни данни колко са събраните капачки в столицата, но надвишават 70 000 кг.
 
"В София ще бъдат повече, подобрили сме събираемостта и на двете места", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
И допълни, че въпреки трудностите заради извънредната епидемична ситуация, 3 провалени дати и спазването на строги мерки, провеждането на кампанията е минало успешно.  
 
"Продължаваме да помагаме на болниците, особено в по-малките населени места, защото се оказва, че там липсват базови неща", заяви Радков.
 
Основателят на кампанията заяви, че в някои болници вече се дарява и друга апаратура, а в една от тях дори детски легла.
 
"Когато стартира извънредното положение, много хора подеха кампании в помощ на оборудването на болниците, много се отзоваха. Има все повече дарителска култура, събраха се много средства, много хора помогнаха", категоричен бе Радков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Когато няма кой друг...Държава ли,хахаха!

5

Шефа от Шефилд

преди 3 години

Привидно е благородно, но отклоняват вниманието на хората. Потенциалната протестна енергия срещу неправдите се измества в жалката житейска позиция - "Ама ний ше събирами капачки"

4

Шефа от Шефилд

преди 3 години

Мястото на капачките е в контейнера за пластмаса. Събраните пари от тези фейсбук-личности са жълти стотинки за държавата. Като толкова държат за някои кауза, да излязат на протест, аман от глу павите им капачки.

fallback