Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Нетърпима мизерия тормози хората в район "Сердика“, сигнализира в платформата Helpbook.info наш читател.

"В жилищен блок в кв. „Банишора“ от известно време тече ремонт. Всички строителни отпадъци вкл. стари матраци, шкафове и пр. се изхвърлят до кофите за смет, което е незаконно. От сметосъбиращата фирма не извозва буклуците и те стоят дълго време до кофите. Отделно има следи от входа до кофите, тъй като работниците влачат чувалите, те съответно се късат и буклукът се разсипва", оплаква се той, документирайки със снимки положението.

Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува. В платформата ежедневно получаваме сигнали за препречени тротоари, затруднено придвижване на автомобили и пешеходци, както и масово спиране по площадки и градинки.

Наш потребител ни изпрати множество снимки от район „Изгрев“ като подробно описва ситуацията в квартала: "Искам да уведомя за системно паркиране върху тротоара на ул. "Тинтява", в района на предприятието Полиграфснаб. Като цяло в участака от улицата между моста на бул. "Драган Цанков" до Ловен парк се паркира безразборно. Тъй като в момента там има няколко строежа на различни фирми, тротоари на практика липсват. Паркирането върху тротоара в упоменатия участък, създава сериозни проблеми с движението не само на майките с колички, но и на велосипедисти и пешеходци. Освен това, при кръстовището с ул. "Русаля" има неправилно паркирани коли, непосредствено до и на пешеходната пътека. Въпреки че маркировката е видима и има знак, това не притеснява шофьорите. Заради строежите често движението се пренасочва, като знаците се поставят неграмотно и неправилно. След подаден сигнал за подобна ситуация на телефон 112 не последва никаква реакция от интитуциите."

По същия повод неудобства търпят и живущите в район „Сердика“: "Ул. "Беласица" пред бл. 57 е еднопосочна. От дясната страна на улицата са направени паркоместа (недостатъчни за живеещите там), но от лявата страна на улицата няма такава маркировка. Тъй като улицата е широка и в ляво има кофи за боклук, лявата част не се използва за преминаване на коли и спокойно може да се паркира там, без да се затруднява движението. Така и правихме в продължение на 4 години, без да има проблем, но преди 2 седмици колата ни беше вдигната от паяк и ни беше обяснено, че на еднопосочна улица не може да се паркира от лявата страна. Моля да направите маркировка, позволяваща паркирането. Това е зелена зона и смятам, че е в интерес на общината да има повече паркоместра на зелена зона. Също така ще се оползотвори част от улица, която не се използва за нищо друго в момента“, пише  нашият потребител.

Неизвозен боклук пък от дни наред задръства тротоара на пловдивска улица. Пешеходците са принудени да излязат на пътното платно, за да заобиколят камарите с боклуци, което създава предпоставки за инциденти, а сметосъбиращите съдове в района се оказват крайно недостатъчни.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

.

преди 3 години

Ама това в гетото ли?

17

Анонимен

преди 3 години

Като знам колко плащам за такса смет - това си е съвсем в реда на нещата. Виждам само битови отпадъци (с изключение на едни огризки от плочки), така че нека общината да си юрка фирмите да чистят.

16

глас от тъдява

преди 3 години

Тукашното кметство е разлепило по контейнерите , тел. номер на който да се обадиш че ще изхвърляш подобни неща и идват да ги приберат. отделно си имаш специално сметища където можеш да идеш сам. Даже и маслото на колата може да си смениш.

fallback