Снимка: БГНЕС
fallback
Днес отбелязваме 170 години от рождението на Иван Вазов. Народният театър е планирал няколко събития, с които да отбележи юбилея. За първи път тази вечер на специална церемония ще бъде връчена и новоучредената награда за духовен принос на името на писателя.
 
В 10:30 ч., в градината пред Народния театър, столичният кмет Йорданка Фандъкова ще открие изложба с документи и снимки от живота на Вазов, а след това към дома на писателя на столичната улица "Раковски" ще тръгне шествие с участието на актьори, интелектуалци и граждани.  
Oще по темата
 
В 18 часа в Народния театър на специална церемония ще бъде връчена и новоучредената награда за духовен принос на името на Иван Вазов.
 
Веднага след това ще бъде показан документалният филм "Театър по време на пандемия" на режисьора Борис Радев, а след прожекцията публиката ще види най-новия спектакъл в афиша на театъра "О, ти, която и да си...", посветен на жените, вдъхновявали Вазов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимене па ти явно си ромче!..А за секо ромче е срам да са нарече българче....както и е обида ЗА НАС да са представаш за "българче"!..Особено кагато напинаш за "помощи" и кога ползваш благинките на БЪЛГАРСКАТА си лична карта из Европата....изобщо срам,срам,ама стискаш българската си лична карта!...Що така?...........разбира се,това горното може и да не се отнася за теб,но за съжаление е валидно за огромен брой "българи"..от ромски произход....и от други етноси..

13

ПроСоТо

преди 3 години

манете го Вазов!..кога е рождения ден на Дръндарския полуром?..-Ще има ли общонародни празненства и фойерверки?А за Тиквун Великолепний кога ше фанат празненствата?..А за оная -Кърджалийската ....?Кога ше обяват рожданата дата на Каскета за национален празник?..А датата на влизането ни в "чакалната"?И ако доживеем да видим "Ефките" след едно-две десетилетия,не требе ли и тая дата да са напише със..ПОЗЛАТЕНИ букви в нашата история?..Изобщо:-"Светли" дати дал Бог..А вие с некакъв Вазов ни з

12

Анонимен

преди 3 години

Аз бях българче и вярвах в нашите лъжи големи, българин да се наричам меко казано е срам за мене!

fallback