Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Очаква се по-лош сценарий с коронавируса, смята изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

Той посочи пред БНТ, че апелът е да се подготвим за него не е спрял.

Oще по темата
"Продължаваме да се зареждаме с всичко необходимо. В следващите месеци ние имаме готовност да поемем натоварване, както беше в най-тежките моменти в "Пирогов"", каза директорът на болницата.

Той отчете, че младите хора не спазват мерките.

"Възрастните хора и хората, които имат хронични заболявания са изключително наясно и знаят за какво става дума. Те самите не позволяват младите да се доближават до тях. Младите хора, които се юрнаха навсякъде в цялата страна, през цялото време смятат, че са недосегаеми, че на тях ще им мине лесно като един грип и хрема. Всъщност това не е така. Има много млади хора, които карат тежко вируса", заяви още проф. Балтов.

Според него при физически натоварвания вирусът по-лесно попада в белите дробове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

На един починал от вируса до 44 години, се падат 12 починали над 75 години. Това за щата Ню Йорк към 13 май 2020 година. В България е 67 години средната възраст на починалите.

51

Анонимен

преди 3 години

Има много млади хора, които карат тежко вирусаАха. 0,1% го карат тежко под 30 години, а смъртността е 0,01%. Те имат по-голям шанс да умрат от наркотици, отколкото от тоя вирус.Виж, за дъртите е по-зле работата. Който е дърт - да се пази бе!

50

АЙДЕ , БЕ ....

преди 3 години

НИЩО ИМ НЕМА НА МЛАДИТЕ...!МЕНЕ МИ Е ЗА ДЪРТИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА БСП-то..ХА,ХА,ХААААААААА...АМА 8% Е ДОБРА ЦИФРА ЗА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ.....ЩО ДА СЕ ЛЪЖЕМ...?!

fallback