fallback

21-годишен български гражданин от сирийски произход бе задържан в Бургас по обвинение в тероризъм. Арестуваният при акция на ГДБОП е бивш шампион по борба. Той се разследва за връзки с "Ислямска държава".

"Това е една трагедия за семейството. За радост не се е превърнала в трагедия за много семейства в резултат на терористичен акт", коментира експертът по антитероризъм проф. Христо Смоленов в "България сутрин".

Oще по темата
Той допусна, че този младеж, който е имал блестяща спортна кариера, е попаднал в обсега на ИДИЛ.

"Тероризмът и COVID-19 много си приличат - или ги има, или ще ги има, или изобщо не знаем, че ги има", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Според него промиването на мозъци е основното оръжие на ИДИЛ.

"Бия тревога. Нашата общественост трябва да разбере колко илюзорна е версията за бързата интеграция на тези хора, в резултат на това, че ще бъдат поставени в нови условия на европейския континент. Попадайки в сферата на въздействие на психологическата обработка на ИДИЛ, те се променят до неузнаваемост", категоричен бе Смоленов.

По думите му висш пилотаж в антитероризма е превенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

изпълнили са поръчка както се казва на западни партньори и сега куцо кьораво и сакато ще се прави на експерти.

19

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно си прав "28". Щом за една снимка с автомат или до танк те обявяват за терорист, съвсем нормално беше и за снимка "спящ до чекмедже с пари и пистолет" да го обявят за крадец и да го разследват

18

Анонимен

преди 3 години

Експерти под път и над път! Какво го квалифицира тоя - говори арабски ли, живял е там, какво!Истинските терористи спят с пистолет, кюлчета злато и пачки с 500? на милиони! Някой запитал ли се е, как с една годишна заплата от 40-50 000 лв. може да събереш милиони ?.Много *** и толупи в тоз форум, а може би и вече не 80% а 100% ! И тъй!

fallback