Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

За изграждането на брегоукрепително съоръжение по протежението на морския бряг на Бяла, област Варна разговаря премиерът Бойко Борисов с инж. Пеньо Ненов, кмет на общината.

По време на срещата премиерът възложи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството спешно да се извърши актуализация на проекта за дамба, след което да се осъществят строителните дейности на брегоукрепителното съоръжение от страна на общината и областната администрация.

"Съоръжението е с голяма значимост за региона, затова се налага бързата реализация на проекта", каза министър-председателят Бойко Борисов в разговора си с кмета на Бяла, съобщиха от правителствената пресслужба.

С изпълнението на проекта ще се укрепят съществуващи свлачища и ще се предотврати активната абразия на морския бряг. Брегоукрепването ще защити изградената техническа инфраструктура и ще допринесе за развитието на туризма.

Борисов възложи координацията по изпълнението на поетия ангажимент на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Те там утре ще "гракнат" и едни хотели в блатата между Бяла и Обзор, защото са строени върху пясъка и в мазетата им влиза морска вода. Там не е ясно какво ще искат? И защо изобщо в него пущинак има такива масивни сгради?

27

Мартин

преди 3 години

*** Борисов пак пълни шкембето, щото е много строен. Да ти *** и на туризма, половината южно черноморие е застроено и изоставено. Вместо гори и поляни има изоставени "хотели" и кво ли не. Аре махай се от парламента че ще влезеш и ти в кофата като в Румъния. Трябва да се надяваш да е кофата, мутро червена.

26

Анонимен

преди 3 години

На колко етажа ще е?

fallback