Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев заяви, че времето е решаващият фактор дали ще има втора атомна централа у нас и всеки ден закъснение е пагубен.

Oще по темата
Радев посочи, че засега все още ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност.

Тя дава на България почти една трета в нашия енергиен микс и е стратегически отрасъл за България, посочи той и допълни, че е изключително важно да намерим най-сетне отговор на въпроса ще има ли АЕЦ "Белене".

Президентът смята, че трябва да се изчисти въпросът с ЕС има ли проблем за лиценза й, защото "не можем да се опитваме да строим колос на глинени крака".

Румен Радев е на посещение в Козлодуй, където посочи, че можем да се гордеем с нашите кадри в енергетиката, но и тук има проблем с попълването от млади кадри.

Искат се бързи решителни мерки и най-сетне трябва да видим каква е енергийната стратегия на България. Говорим за перспектива от 20, да не кажем 50 години напред, посочи той.

На въпрос за новите разпространени записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, той отново настоя за независима експертиза за автентичността им. Радев обаче каза, че тя не може да бъде осигурена от прокуратурата, защото в един от тях името на главния прокурор се споменавало като "възторжен фен на премиера".

Ако се установи тяхната автентичност, това показва на лицето на Европа кой и как управлява, заяви президентът.

Радев каза, че не бърза в действията си по отношение на секретаря си Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване, каза президентът. Според Радев обаче има очевидна тенденциозност и вземане на страна в политическите игри от страна на държавното обвинение. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията, заяви държавният глава.

По думите му нашето общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде.

Президентът каза, че при посещенията си не дели кметовете по партийната им принадлежност и подкрепя всеки, който работи в полза на гражданите си. Не трябвало да има и разделяне за държавните субсидии по такъв признак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

456

СКОРПИОН !

преди 3 години

До Анонимен 486 ! А кое е нещото партия която се нарича БКП - урпавлявала 45 години и е забранена със закон на 05.05.2000г. за политико-криминалното си управление, и да запази кожата си, и да остане във властта се преименува на БСП ! Тоталитарен режим имаше точно при тази забранена партия БКП! За тези ли, призоваваш народа да ги върне на власт, които измислиха просташкия народен съд и избиха десетки българи! Ти ли си този,демократично мислещ комунист,хайде, за баламурници ли ни вземаш,"другарю"

455

Анонимен

преди 3 години

Колко рев, колко сополи от герберунгелите тука!!! Браво на Радев!!!! Само така с престъпниците, скоро и по затворите да ги натика всички!!!! Само негова ще е властта в такъв случай!!!

454

Човекът с акотата

преди 3 години

Резидент Радеф имай доблест - уволнявай си съветника отговарящ за корупция и поръчки от бизнесмени!!И стига си дрънкал - Ако, Ако.Акото е по кабинетите около тебе и мирише яко. Това, че си го захлупил с фуражката си не го прави невидимо. Мястото на акотата е в канализацията, не ми обяснявай, че ги колекционираш, защото ще звучиш фактологически убедително.Идеята ви да напусне по собствено желание, зяради здравословни причини няма да измие акотата дето ги друсаш на всеки пост на който си бил!

fallback