Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди официално новината, че 12 000 зрители ще могат да заемат места на националния стадион "Васил Левски".

Във всеки сектор ще има по 3000 души, като те ще трябва да спазват дистанция през седалка и през ред.

Още по темата
"Проведохме заседание на Министерски съвет, на което обсъдихме важни въпроси. Всеки месец до трето число се предоставят тестове за коронавирус от страна на отборите, на всички футболисти и служители. Отговорност ще носят клубните лекари. При диагностициране на случай с коронавирус, футболистът се отстранява временно от отбора и той отива под карантина. Всички други пак минават тестове. При негативни резултати, играчите тренират и играят.

За финала за Купата - имаме разочарование от поведението на част от феновете. Привържениците не оправдаха доверието и дисциплината. Не се спазва необходимата дистанция. За финала ще допуснем до 12 000 зрители, разпределени равномерно в секторите. Те ще бъдат през седалка и през ред. Ние се съобразяваме с тях, нека и те се съобразяват с предписанията", заяви Кралев на извънреден брифинг на пистата на националния стадион.

Отборът-домакин носи отговорност за спазване на мерките. В случая с финала - това е ПФЛ.

"В другите мачове продължаваме с по 1000 зрители в сектор", допълни Кралев.

Министър Ананиев допълни, че конкретно за финалната среща са изготвени препоръки, които трябва да спазят организаторите на мача и публиката.

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че стадионите в България могат да бъдат затворени, ако мерките срещу COVID-19 не се спазват.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase