Снимка: БГНЕС
fallback

Няма прошка за никого, санкции за всички, които нарушават здравните мерки, независимо какъв пост заемат. Това обеща здравният министър Кирил Ананиев, след като правителството удължи извънредната епидемична обстановка до 15 юли.

Коментарът му в отговор на въпрос е във връзка с наложената глоба на премиера Бойко Борисов вчера, че е без маска в Рилския манастир.

Oще по темата
Ананиев коментира и че депутатите са много близо един до друг, за разлика от "маневреността", която имало в МС.

Трябва да се мисли за организация при обсъждане и вземане на решения, че да осигурим отстояние поне на една седалка, посочи той.

Не се предвижда в новия период да се налагат нови или стари тежки мерки. Ананиев обаче наблегна на завишаването на контрола за спазването на сега съществуващите.

Ще заложим на тези, които прилагаме и сега - забрана за влизане на територията на страната и карантина за влизане от определени държави, хигиена на ръцете, физическа дистанция от най-малко 1.5 метра, дезинфекция, носене на защитни маски на закрити места, дистанционна работа, ограничаване на събиранията и масовите мероприятия, обясни той.

Ангел Кунчев обясни, че разпространението на вируса е смесено - и клъстерно, и дифузно.

Здравните власти подкрепиха препоръката на МОН да не се организират балове. Аргументът е, че се струпват хора, а това може да застраши живота на възрастните членове на семейството. В тази връзка предстои и разговор с просветния министър Кирил Вълчев.

В ресторантите се запазват изискванията за разстояние между масите и до четирима души на маса.

Ананиев коментира, че се обмисля предложеното от столичния кмет Йорданка Фандъкова за намаление на глобите за нарушаване на мерките в полза на по-висока събираемост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

До 135

преди 3 години

Момче, що за тъ..п..ии ръсиш? Остави го този телефон, че козите избЕгаха на съседния хълм. :)

130

Белчо

преди 3 години

Тоя белчовец, няма нужната квалификация да е здравен министър, завършил е Финанси и Кредит, откъдето следва, че всички негови заповеди и разпоредби имат нищожна законова основа!!!

129

Ваш Баце

преди 3 години

Аз, Ваш Баце СпиСладко с пищов на шкафчето пълно с евра и злато, ви казвам ще носите маски, щото стеПрости като кърджалийскашутка, дето си мисли, че Пекин е във Виетнам! Ако, не носите маски, ше ви го нафукам с 200, както го нафуках и на доста европейски премиери!

fallback