Снимка: Да бъдеш баща

Денят на бащата в цял свят, ще бъде отбелязан на 21 юни. У нас събитието ще се почете със забавно онлайн предизвикателство "Връзката е важна". Деца и бащи ще обединят усилия в скаутска задача. Националната кампания "Да бъдеш Баща" кани всички татковци и малки ентусиасти да направят сами някои от емблематичните скаутски възли, които носят посланията за силна връзка и добър пример - Водачески възел, Спасителен възел и Възел на приятелството.

Участниците ще покажат колко е здрава връзката им и ще се впуснат в поредното приключиние за преоткриването й.
Бащинството изисква посвещаване и отдаденост - това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка - на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа.

"Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година”, споделя екипът на националната кампания.

Три професионални възела, използвани в планината, ще предложат забавни минути на всеки сръчен тандем, който иска да покаже, че най-хубавото се случва с общи усилия.

Възелът на приятелството, Водаческият възел и Спасителният възел ще бъдат не само три предизвикателства, но и три послания за ролята на бащата - често той трябва да подаде ръка в критичен момент и същевременно да остане разбиращ и подкрепящ приятел.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase