Снимка: Pixabay
Голяма част от измамите в приложения за телефони са насочени към деца или потребители, които са най-много застрашени от опасностите в интернет поради своята незрялост. Това обясни експертът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на bTV. Той е на мнение, че децата не могат да преценят къде се намират проблемните зони. 
 
Експертът обясни, че приложенията за родителски контрол са създадени с цел да следят какви приложения изтегля детето на телефона си и какви разговори провежда. 
 
"Има много приложения, които са измамни в такава насока, че получаваш есемес, че за да се откажем от получаването на такива съобщения, трябва първо ти да изпратиш съобщение. Но на практика, в момента, в който ти изпратиш есемес, ти се абонираш за друга услуга и започваш да получаваш есемеси със сметка", допълни Любомир Тулев.
 
Когато дадем достъп до фалшиво приложение, информацията, която е в телефона ни, за номера или търсенията ни в интернет става достъпна, а това представлява много полезва маркетингова информация. Експертът обясни, че много често тези приложения всъщност продават информацията на други големи бази данни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase