Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Не мога да кажа, че има напрежение в службата. Това коментира заместник-началникът на Националната служба за охрана полк. Емил Тонев пред журналисти.

На въпрос за напрежение в НСО и напуснали 26-ма служители, полк. Тонев отговори, че това е тяхно решение, а службата продължава да съществува и да работи.

Служители на НСО демонстрираха днес на полигона в Доброславци редовни тактически занятия пред президента Румен Радев, който ги поздрави за показания професионализъм, предаде БТА.

Тонев обясни, че са показали пред държавния глава тактически и оперативни комбинации на екипите за охрана, както и синхронно кормуване. Уменията се постигат с постоянни тренировки с партньори, необходими са години. Доволни сме от показаното пред президента, посочи полковникът. Тренировките са редовни, но заради кризата учебният процес е бил възстановен преди две седмици.

Три пъти седмично се правят тактически занятия, отделно има стрелкова подготовка, бойно-приложни техники, английски език. Подборът е строг, има първоначални конкурси, необходими са физически и психически качества.

Във военните училища приемът е вече доста ограничен, така че много трудно можем да вземем кадри от тях, каза заместник-началникът на НСО. Отвсякъде вземаме кадри, стига да издържат на заложените нормативи, а после има и контрол, изпити всяка година, добави полк. Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар