Какво коства като усилие на институциите, които усвояват нашите данъци, за да си вършат работата? Нищо особено, просто трябва да има съвестни граждани, които да сигнализират в платформата на Helpbook.info, за да придобият нещата щастлив край. Имаме много примери за това. Администрацията в район „Младост“ в Столицата, е повече от ефективна- изградени джобове за сметосъбиращи съдове, изкосени площи, асфалтирани улици, ограничена популация на бездомни животни, непрекъснато патрулиращи коли от РПУ, подменени шахти и достъп на хора с увреждания до ключови места.

Институциите работят, но проблемите в различни места в страната не стихват. Получихме сигнал, адресиран към Агенция "Пътна инфраструктура", в който пише следното: „Ремонтът на пътния участък свързващ две от махалите в с.Гърнати, общ.Неделино, обл.Смолян със света е спрян. Строителството на подпорната стена е започнато преди месеци, а пътя се използва от десетки жители на отдалечените южни махали, ежедневно. Преминаването на лек автомобил е изключително трудно, а на линейка или пожарна невъзможно.“

От район „Сердика“ получихме оплакване за липса на действия по премахване на опасни дървета в междублоково пространство. Теренът е общинска собственост и до момента не са положени грижи по отстраняването на избуялата растителност. Молбата е и за дърво с височина на пет етажна сграда, чиито клони навлизат в дворовете на съседните сгради да бъде подкастрено и терена да бъде почистен.

В друг сигнал от град Варна наш потребител се оплаква от изоставен автомобил, който от дълго време затруднява преминаващите и създава предпоставки за инциденти: „На бул. 8-ми Приморски полк, срещу номер 188, точно до спирка "Резервоара" в посока центъра от повече от месец е изоставен автомобил. Автомобилът е паркиран изцяло върху тротоар. Всеки ден хората са принудени да излизат на пътното платно, за да го заобиколят, отивайки до спирката. Автомобилът няма платена гражданска отговорност, което е видно от снимката на стикера на предното стъкло. Моля да сигнализирате водача на автомобилът или той да бъде преместен на наказателен паркинг“.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase