Снимка: БСП
fallback

Следващият конгрес на БСП ще се проведе на 26 септември, това реши окончателно и единодушно Националният съвет на партията. Две седмици по-рано - на 12 септември ще се проведе и процедурата по прекия избор на председател.

Ако се стигне до балотаж той ще бъде на 19 септември, реши още партийното ръководство.

Oще по темата
Лидерът Корнелия Нинова оцени решението като правилно и подчерта, че начинът, по който се провежда днешното заседание на Националния свет, показва, че БСП остава обединена, предаде БНР.

"По едно твърде оспорвано решение, с твърде различни мнения - вие сте били свидетели в последните месеци, даже и години, пъти беше оспорван прекият избор. Включително и на конгрес се правеха предложения да бъде върнато старото предложение! Фактът, че всички тези противоречия днес бяха изгладени и абсолютно единодушно, с един въздържал се, приехме, че ще вървим напред, че пряк избор на председател ще има, говори, че сме постигнали съгласие - излизаме единни", каза тя.

Все още няма подадени писмени заявления от никого в БСП за това дали ще се кандидатира за лидерското място, заяви Нинова. По думите ѝ, това ще се случи, след като приключат всички отчетно-изборни конференции в страната, а до момента неприключилите са над 140. 

Националният съвет се събра след почти тримесечно прекъсване заради противоепидемичните мерки в страната.

Голяма част от членовете на Изпълнителното бюро на БСП разкритикуваха идеята за подписка за народен вот на недоверие към правителството с мотива, че този подход е изчерпал своята ефективност. Един от критиците на инициативата е председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев:

“Повтаряме едни и същи практики. Миналата година по този начин беше обявено напускането на парламента – три месеца или четири ни нямаше, резултатът е, че от това загубихме. И мисля, че всички го разбират и признават. Тази инициатива за мен към момента поражда повече въпроси, отколкото отговори“.

За гражданската подписка срещу правителството Конрения Нинова коментира: "Ако Националният съвет я одобри - ще я направим. Ако я отхвърли - не".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

За всички,които

преди 3 години

разсъждават логично е ясно,че БСП не са готови за избори.Идеята им е да севика колко е зле,да се създава напрежение,току виж на ББ не му издържалинервите и хвърли оставка,тогава поставеното лице на БСП -РР ще назначислужебно правителство и ще толерира партията при подготовка за нови избори.Ако стане-добре.Ако не стане-пак добре-видите ли,ние лягаме и ставаме смисълта за народното добруване(а не само за нашето).Изпитани номера наопитната в интригите,съветвана от чужбина столетница.

84

Човекът на Партията

преди 3 години

Тея некадърници фалираха... забележете втората по големина партия да фалира, това е някакво чудо. А искат да управляват.

83

Анонимен

преди 3 години

Червен Бойко.Червена Корнелия.Всички са червени 30 г.вече.Всичко е стани да седна,като партия СДС в началпто на криминалния преход.

fallback