Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Oще по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

338

ЕЕЕЕЕ

преди 3 години

Едно въпросче ?Изобщо има ли алтернатива след този апсурден 30- годишен преход ???

337

Щирлиц

преди 3 години

Българите обаче могат да направят нещо срещу глупостта.

336

Анонимен

преди 3 години

Вярно е, че глупостта е нелечима. Страшното идва, когато осъзнаем, че е по-заразна и смъртотосна и от К-19!

fallback