fallback

Каква е ролята на Съветския съюз в българската историческа съдба? И каква оценка да дадем на личности служили на Съветския съюз по време на втората световна война?

Тях в епохата на социализма, величахме като национални герои, а после ги нарекохме шпиони и предател. Ще си зададем един въпрос - какъв е например генерал Владимир Заимов, разстрелян през 1942 година като агент на съветското военно разузнаване - патриот, искащ да изведе България от нацистката прегръдка или обикновен съветски шпионин и предател на родината си.

Отговорите в предаването "Операция История" с бившия преподавател във Военната академия полковник Йордан Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Коми

преди 3 години

И тогава се крадеше, ама сега сме номер 1...работиш и умираш от мизерия, нямаш виза за САЩ, ама и пари нямаш, аз на 25 години си купих Нова кола, след това 40 години не мога и да мечтая за това...свободата има цена...

27

Влади

преди 3 години

България е била дадена на СССР още в Ялта , затова тезата, че ако не бяхме участвали във войната срещу Германия щели да ни орежат територии не е вярна! Напразно дадени жертви из Югославия и Унгария. И така не са ни признали за съвоюваща страна, а руснаците са упреквали комунистическите си *** тук, че сме изтеглили корпусите си от Новите земи. Тоест СССР е загубил територии на Балканите от това . Четете истинска история и мислете, не повтаряйте комунистическата пропаганда!

26

Чук

преди 3 години

Тоз мулю от НГДЕК ако не знае ролята да му кажем - Гърция не е до Асеновград, Югославия не е до София и Южна Добруджа остава за България...и те така тарикат " оатрЕотарски"...

fallback