Снимка: Pixabay
fallback
В повечето предпочитани от българите дестинации забраните за екскурзии зад граница вече отпаднаха. Започна да се завръща и интересът към пътуванията в чужбина. Рискът от заразяване или карантиниране, ако попаднем в хотел с коронавирус, обаче си остава. 
 
"Не мисля, че има нужда от специална COVID застраховка, тъй като обичайната такава при пътувания покрива заболяване и лечение на коронавирус. Клиентът може да бъде спокоен.  В зависимост от дните и покритието, което изберете, застраховката на ден струва около 1,50 евроцента", коментира Кирил Бошов от Асоциацията на българските застрахователи в ефира на Нова ТВ. 
 
Той съветва всички, които пътуват, да проверяват общите условия на застраховката им и да избират хотели, които поддържат стандарт.
 
"Виждаме добра практика при Кипър, където, ако вие се разболеете, цялата ваканция и лечението ще бъде за сметка на държавата. При съседна Гърция пък виждаме карантинирани хотели", разказа Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Мда,Само където не важат за определени страни...там си на собствен риск

8

брокер

преди 3 години

До АнонименЕвроинс го покриват по полиците "Помощ при пътуване"

7

брокер

преди 3 години

До мхмповечето застрахователни компании отказаха да покриват пандемията от Ковид 19 .Вероятно вашата полица е била в такава компания.Има и компании които го покриват - например Евроинс го покрива без никаква промяна в условията или цените.

fallback