Снимка: БГНЕС
fallback

КЕВР планира да увеличи годишната цена на топлинната енергия от 1 юли. Това стана ясно от разчетите на енергийния регулатор. През април цената на топлинната енергия беше свалена ударно заради поевтиняването на природния газ.

Според депутата от ГЕРБ Владимир Николов обаче новината за увеличението е спекулация. Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че представените цени са спрямо месец май и така се е получило недоразумение.

"Реално погледнато, спрямо предния ценови период, парното е било 95,64 лв., а токът, който изкупуваме всички, е 199,84 лв. Сегашното решение на КЕВР е парното да е 81 лв. Т.е. от близо 96 лв. пада на 81 лв. и се получава 15% намаление на цената. А токът е 168,55 лв., което означава, че целият народ, който купува по-високата цена на тока от "Топлофикация София", ще го купува на по-ниски цени. А софиянци ще се отопляват на по-ниска цена с 15%", обясни депутатът.

По думите на Николов към момента "Булгаргаз" е разпратил на всички свои клиенти споразумителни договори и те ще получат обезщетения за миналогодишните сметки след намаляването на цената на природния газ.
"При подписване от останалите клиенти, т.е. Топлофикациите, на следващия ден още ще бъде отразена новата сметка. В сметките ще бъде описано с колко ще се намалят предходните такива. Пари физически няма да се плащат, освен ако хората не се местят. Предвидено е намалението да се отразява на следващите сметки", посочи той.

Депутатът от ГЕРБ коментира още, че държавните бензиностанции няма да бъдат на загуба и ще бъдат разположени върху държавни или общински терени, или върху места, където други нямат интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Майлоу Майндърбайндъ

преди 3 години

Ама наистина не разбирам. Защо не продаваш на столовете яйцата по седем цента едното вместо по пет цента? Защото тогава столовете няма да имат нужда от мен. Всеки може да купи яйца по седем цента едното, щом се продават по седем цента. А защо не те заобикалят и не купят яйца от тебе направо в Малта по четири цента и четвърт едното? Защото няма да им продам. Защо няма да им продадеш? Защото няма толкова голяма печалба. Поне по този начин мога да изкарам малко и за себе си като по

29

Анонимен

преди 3 години

обраха ни

28

Анонимен

преди 3 години

Много се изкефих как на 1-ви юни разочаровани фенове на Бойко стресирани чакаха с часове в неведение на километрични опашки на българо-гръцката граница.Без да са разбрали, че гърците още не са вдигнали карантината, нетърпеливи да помиришат гръцкото моренце и да си харчат хилядите евро по таверните, сега ще го гледат на картинка. А ако искат все пак море, да послушат другарката Ангелкова, да докажат че са патриоти и да отидат на Слънчака!

fallback