Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Шест са новите установени случаи на заразени с коронавирус у нас. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг.

Четири от тях са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.

Трима са приети в болница.

Още по темата

За вчерашния ден няма новозаразени деца до 18 г. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Няма и починал от COVID-19, съобщи оптимистичните новини Ангел Кунчев.

Изследвани за вчерашния ден са 346 души.

Кунчев посочи, че изявлението му ще бъде кратко, защото ситуацията става все по-оптимистична.

Днес близо 50 000 деца се явяват на матури, успешно полагане на изпитите, пожела доц. Кунчев на зрелостни[rте и увери както децата, така и техните родители, че нашите училища са едни от най-безопасните места сред направената дезинфекция и взетите мерки.

Няма съществено различие в международната обстановка, посочи още Кунчев. Водещи по брой заразени и починали са САЩ, Бразилия, Русия и Великобритания.

По отношение на международната обстановка няма някакво съществено различие. Продължава да има висок брой случаи както новозаразени, така и починали, като водещи страни са Съединените щати, Бразилия и Русия.

Само няколко числа: новозаразените в Съединените щати за вчерашния ден са 20 350 случая, в Бразилия са 16 409 и в Русия 9 268. Съответно починалите са 638 за вчерашния ден в Съединените щати, 480 в Бразилия и 138 в Русия, 113 във Великобритания.

Прави впечатление, че продължава да се разраства епидемията в Южна Америка, като освен Бразилия високи стойности на заболеваемост се отчитат и в Перу, и в Чили .

На Балканите също няма някаква особена динамика, посочи Кунчев. Най-много случаи традиционно новозаразени са установени в Турция за вчерашния ден. Това са 839 с 25 починали.

В Румъния 124 нови със 7 починали, в Сърбия 31 с един починал. Висок брой отчита Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали. 16 са новозаразените в Босна и Херцеговина и двама в Гърция.

 

Коментари Напиши коментар

88

Извратена

преди 1 година

Обичам да ми гад но!Да ме страх-без да има защо!Да ме сърби-без да има и 1 желаещ да ме начеше!Да се правя на умна,но простотията ми да лъщи зад всяка дума(и във форума).Да търся приятели,но да печеля само врагове.Мисля се за прекрасен човек,а всички казват, че съм пълна отврадт.Казвам се Златена ...и сигурно майка ми е имало извратено чувство за шега да ме кръсти така! Пълна гавра си е, мамо, нищо златно няма в мене - само едни лай на!

87

мнение

преди 1 година

тръгвайте към ресторанти и хотели - Мутрите требе да цоцат Милиони ! Парата е по-важна от смърта на раята .Мафията управлява и си прави каквото и е изгодно !

86

Вуйчо

преди 1 година

Призовавам тези дето се оплакват от липсата на тествани, да отидат да се тестват и да попълнят бройката като толкова ви е зор.