Снимка: Pixabay
fallback
8 жени са убити от партньорите си след 13 март, котаго беше обявено извънредното положение заради коронавируса, съобщава Bulgaria ON AIR. Притеснителните данни са изнесени от Българския фонд за жените. 
 
Организациите, които обслужват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават, че се наблюдава сериозен ръст на подобни сигнали. Специалистите смятат, че случаите, за които в момента се тръси помощ, са много по-тежки от преди това. 
 
Данните сочат още, че само за един месец обажданията за домашно насилие на "горещата" телефонна линия за деца са скочили с 370. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ДДРОнег

преди 3 години

журналята тук не пускат мнения , различни от джендърксите, ч жените са винаги жертви, а мъжете винаги са насилници !!!Това е и болшевишки похват, а Истината винаги има поне ДВЕ СТРАНИ !!!

31

Котки

преди 3 години

Хах, да, някой от коментарите как го изкарват като най-нормалното нещо, един вид "Ами то правителството като ви затваря на едно място, много ясно че ще я убиеш."

30

Panzermensch

преди 3 години

Честно казано не разбирам защо лабилните мъже изобщо се хващат с жени и си правят деца даже като след 1-2 години я опукват от бой и й изневеряват, гледат п.рно и се държат с нея като с най-големия п..цал.Изглежда, че Естественият подбор невинаги работи.

fallback