fallback

Увеличава се броят на катастрофите с жертви на пътя в последните дни. Очаква се засилен трафик през целия ден днес - в последния от трите почивни за 24 май, а патрули ще следят за сигурността на пътя.

В пазарджишкото село Дебръщица започва събиране на подписи с искане да се ограничи максимално скоростта заради инцидента от снощи, при който една жена загина, а други 3 бяха ранени, предаде Bulgaria ON AIR. При катастрофата водачът е изгубил контрол над управлението на превозното средство.

Кметът на с. Дебръщица Латинка Вълчева обясни, че познава и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група.

Oще по темата

"Хора, които са ми много близки. Селото беше в потрес от тези линейки и пожарни в днешния ден. Селото беше в потрес", посочи тя.

При друго ПТП ТИР удари лек автомобил и отне живота на мъж. Камионът се е спускал по баир, тежкото ремарке е блъснало колата, водачът е загинал, а жена му и дъщеря му са откарани в болница.

Междувременно прокуратурата поиска постоянен арест за 17-годишен младеж, осъждан два пъти. Той е взел мотор от свой познат, за когото също ще бъде поискано задържане. 40-годишна жена е в кома, след като е била блъсната от младежа. Водачът е избягал от произшествието, което е станало в Асеновград.

От днес отпада и 14-дневната карантина за водачи на камиони, които влизат в страната. Това ще важи за шофьорите на камиони до и над 3,5 тона, както и за автобусните водачи. Заради епидемията международните шофьори, които се завръщаха в България, бяха поставяни под карантина от 14 дни, преди да поемат към следващ курс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Г.Т.

преди 3 години

До House M.D.На съвсем нормален, ако ракията ти пречи, просто я спри!

9

Г.Т.

преди 3 години

"В пазарджишкото село Дебръщица започва събиране на подписи с искане да се ограничи максимално скоростта"- Ко каза, ко?В ЗДВП ясно и еднозначно си е написано - Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/hНаселоно място - 50 км/ч. Точка!

8

Анонимен

преди 3 години

А може да направят ограниченията на скоростта адекватни на пътя, а не както е сега, слагат ограничение 50-60 км/час, където е безопасно да се шофира и с над 100 км/час, а където наистина е опасно няма знаци или са поставени много преди опасният участък. В България го наричаме обезценяване на знаците и това е една от основните причини знаците да не се спазват.

fallback