Снимка: БГНЕС
Делото срещу акушерката Емилия Ковачева стигна до последната съдебна инстанция,  предаде Нова тв. Пет години минаха от боя, който акушерката нанесе на бебето Никол. Върховните магистрати трябва да решат дали жената ще излежи присъдата си от 16 години затвор. 
 
Първоначалната присъда на Ковачева беше 18 години лишаване от свобода по обвинение в опит за убийство на малолетно лице. Апелативният съд обаче намали присъдата, като взе предвид чистото й съдебно минало и болничната практика акушерката да дава двойни смени.
Още по темата
 
По време на процеса Емилия Ковачева призна, че не помни нищо от нощта на инцидента, но категорично отрича да е посягала на бебето. Записи от камери в отделението обаче показаха побоя, който жената нанесла с ръка на тридневното пеленаче.
 
Ковачева трябва да плати и 400 000 лв. кръвнина на родителите на пострадалото дете. 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 месеца

Леле, това не беше ли отдавна? Още ли го мъдрят това....ужас, дано детето е добре към днешна дата.
За съжаление има едно вярно нещо в тази статия и това е че масово се карат двойни смени в клиничната практика. Или защото няма кадри или защото е по изгодно да плащаш една заплата за двойна работа! Знам го от личен опит:((

5

Д-р Исня

преди 4 месеца

Колко сиромаси не доживяват да чуят решението на нашия тутка-съд. 5 години, 10 години. Дела сигурно има от началото на 90-те!

4

чарли

преди 4 месеца

Пет години,браво на съда !