Снимка: БГНЕС

От 22 май се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика.

Считано от 26.05.2020 г. се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика, нареди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед.

Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер и без публика.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.

Със заповедта се разрешават както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 11 месеца

Защо не са сложили снимката на любимеца на народа и другите му изявления, които беше принуден да даде, но по принцип който хитрува срещу народа рискува много.

5

Метереолог

преди 11 месеца

не Ви ли стана ясно,че "слънцето ще мори вируса"? Бля-бля-бля е всичко сега,още малко търпение,до когато не пуснат и следващият вирус.

4

Анонимен

преди 11 месеца

"Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика"

Публиката - разбирам. Ама състезателния характер? Значи ако характера е несъстезателен няма риск от инфекция, ако е състезателен - риска е прекален? Още един бисер от Ананката. Мислех че се е изчерпал... честно.