fallback

С поредната доза разхлабване на мерките у нас отварят фитнесите и моловете. От Националния оперативен щаб съобщиха за трайна тенденция на намаляване на случаите на COVID-19.

Епидемиологът проф. д-р Мира Кожухарова коментира в "България сутрин", че настоящата обстановката не предполага затегнати мерки.

Oще по темата
"Вируси винаги е имало. Достатъчно е да се спазват основните хигиенни мерки", обясни тя.

Според проф. Кожухарова събирането на повече хора на едно място дава по-благоприятна среда за разпространение на вируса, но със затоплянето на времето той ще изчезне.

"Вирусите не мутират - през цялото време са едни и същи. Те зависят от атмосферните условия в определена степен. Коронавирусът няма да изчезне, но с топлото време ще се предава по-слабо сред хората", посочи епидемиологът пред Bulgaria ON AIR.

Животът трябва да се нормализира, защото вируси има по всяко време и от всякакъв тип, категорична бе проф. Мира Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

годжи бери

преди 3 години

Доктор Смърт да не е на воре?

23

Анонимен

преди 3 години

Толкова ще отслабне че кокалите ще му се броят на тоя вирус. Никъде между другото докторката не казва с колко ще отслабне. Защо ли ви четем глупостите само?

22

Анонимен

преди 3 години

До КарточфоА сега е хубаво и ти да прочетеш малко книжки, освен момък който е писал под теб. Известно ли ти е, че в Сингапу температурата в момента е около 30 градуса съчетана с много голяма влажност? Там тя никога не пада под 20 градуса. Това обаче не попречи вируса да ги навести. А и не само там.

fallback