fallback

Новият коронавирус може никога да не изчезне и населението по света ще трябва да се научи да живее с него, предупреди Световната здравна организация.

През седмицата донорска конферениця събра над 7 млрд. евро за научни изследвания за ваксина. Кога можем да очакваме да бъде открита ваксина? В предаването "Брюксел 1" гостува ресорният комисар за наука и иновации Мария Габриел.

"Ние ще намерим ваксина до края на годината. Вярвам в това", уверена е Мария Габриел.

"Но, след това идва важен критичен етап“, допълни еврокомисарят. Той е свързан с капацитета за производство. В Европа нямаме необходимия капацитет, ако се окажат правилни анализите. Ще трябват милиарди ваксини. Целта на донорската конференция е да инвестираме сега и когато дойде критичният момент за капацитет на производство, то да бъде включително в Европа," подчерта еврокомисарят..

Целия разговор на Милена Милотинова с Мария Габриел за ваксините, туризма в ЕС и справянето с пандемията вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

Анонимен

преди 3 години

Преровете мазета и тавани ,може и да намерите.

160

Непопулярно мнение

преди 3 години

Нямам претенции за нищо, но след доста изчетен материал разбрах, че коронавирус има от десетки години и досега ваксина не е създадена поради простата причина, че медицински не е възможно. Моля, ако някой е по-наясно, да ме обори и да се аргументира така, че всички да го разберем правилно. Имаме нужда от разбиране за това на най-основно ниво.

159

Хиена

преди 3 години

нагли и подли гербисти, изтривате моите коментари, знам, Истина за гробисти не разбираема, етика, честност и патриотизъм е Чуждо, не за вас.

fallback