Снимка: БГНЕС
fallback

България остава страната в ЕС с най-ранна възраст на жените за раждане на първо дете.

Само в две страни-членки средната възраст на жените, които раждат за първи път е под 27 години – у нас тя е 26,2 г. и в Румъния 26,7 г.

Най-възрастни са раждащите първото си дете жени в Италия – средно 31,2 г. Следват Испания (31  г.), Люксембург (30,9 г.), Ирландия (30,5 г.) и Гърция (30,4 г.).

Средната възраст на жените в ЕС, които раждат за първи път постепенно се е увеличила от 28,8 години през 2013 г. до 29,3 г. през 2018-а. Увеличението й е във всички страни членки за този период, според публикувани днес данни на Евростат, цитирани от БНР.

Най-голяма промяна има в Естония, където средната възраст се е увеличила с 1,2 г. до 27,7 г. през 2018-а. Следват Латвия и Литва с по 1,1 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

Сега българките раждат много възрастни след 35 г., защото преди това според хората те са "малки", за да раждат деца.Като, че ли не са пълнолетни, ами все едно са на 15-16 г., та да са "малки".Повечето българки цял живот не могат да си намерят мъже и си остават неженени и бездетни завинаги.Така е, защото българите са много строг и лош народ.За българите да се ожениш и да имаш деца млад е нещо срамно и лошо, защото за тях то се свързва само със с кс, а не с нещо добро и свято.Глупав народ сме си!

31

Анонимен

преди 3 години

Да българките сега раждат възрастни, защото според българския манталитет е "неморално" една жена да роди млада пр. 30 г., въпреки че е пълнолетна. Не само, че не трябва да ражда преди 30 г., ами тя не трябва да си има и приятел пр. 30 г. Българките до 35-40 г. не трябва да си имат приятели, не трябва да излизат с никой. Такъв ни е народа с монашески разбирания! После се сърдим, че българчета не се раждат. И да не се раждат много важно, без никой света няма да свърши. Малко са други народи!

30

Баи

преди 3 години

Ми то пьлно с млади маики и в столипиново и у факултето , само са пропуснали да отбележат в статията , че дечицата са от - италианчетата

fallback