Снимка: Pixabay
fallback
От полунощ отпадна ограничението върху извършването на ембриотрансфери, предаде bTV. До този момент те се правеха само по изключение, съгласно заповедта на здравния министър. 
 
Ембриотрансферите са последният етап, който е включен в лечението на двойки. Това процес, при който развитият ембрион се връща в утробата на майката. Без да е извършен ембриотрансфера не може да настъпи бременност при семейства с репродуктивни проблеми и се подлагат на инвитро. 
 
Министреството на здравеопазването призна, че е допусната грешка в заповедта и казаха, че тя ще бъде коригирана. С влизането в сила на извънредната епидемиологична обстановка изискването отпадна, тъй като никъде не е посочено в новите заповеди свързани с противоепидемичните мерки.  
Oще по темата
 
Разрешени са и женските и детските консултации, имунизациите, плановите операции и плановия прием в лечебните заведения. След като имаше обществени прояви по въпроса, премиерът обяви, че забраната се отменя веднага. Дни след това стана ясно, че е допусната грешка, която предизвиква ново ограничение - върху ембриотрансферите. 
 
Всички ограничения вече са отменени и лечението на двойки с репродуктивни проблеми може да се провежда, както и лечението на всички останали пациенти.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Нямам отношение по темата.Абсолютно ми е все тая как ще процедират от Министерството.Проблем с темата нямам,нямам деца.Но,напишете малко повече за неволите на болните от рак ,в духа на ''всичко е ковид'' лайтмотива.Колко отложени лечения ,заради ''безопасност и профилактиране''се случиха.Но важното е ''Гологлавият Исус'' от ВМА да е хепи.На хората искащи покълнала сп ер *** в този луд свят,желая успех,

3

мнение

преди 3 години

Аз съм фамилно обременен от ... диабет, поради което не пожелах да имам биологични деца. Имам 5 осиновени деца ...Навремето баба казваше, че семена от домати не се вземат нито от 1-вия, 2-рия, а от 3-тия и 4-тия завръз; от 5-тия завръз също не се вземат.Като искат биологични деца, да стегат миндера и да блъскат по цял ден за деца, а не да скиторат от един здравен център, в друг ...Щом нямат деца, значи там има проблем ..!

2

М е н г е л е

преди 3 години

Това изкуствено заплождане трябва да.се забрани в целия свят!! Щом си болен и недъгав не е нито редно нито морално от генна гледна точка да раждаш.деца! И без това е пренаселено!!Само инвалиди се раждат които се мъчат живеят в мъки и страдания и около тях страдат семействата им и лекарите обгрижващи ги!! Освен това обществото не е длъжно да плаща за издръжката на сакати и болни деца поради безотговорността на техните родители!!

fallback