Снимка: БГНЕС
fallback

Тазгодишните зрелостници настояват да се състои поне изпращането им. Те дори се срещнаха с премиера Бойко Борисов, който позволи събитието да се състои при спазване на строги противоепидемични мерки. Но според директорът на 119 СУ Диян Стаматов, организацията на изпращането в условията на пандемия ще е трудна.

"Тази новина е радостна, но и трудна за реализиране, защото организацията  ще изисква много сериозни спазвания на мерките за безопасност, на отдалеченост един от друг и в същото време да има емоция. Именно това синхронизиране на двете ще доведе до затруднението", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Традиционното влизане в класните стаи ще отпадне и събирането ще се състои в училищните дворове. Ще присъстват само випускниците, без гости. Някои зрелостници обаче са обявили, че няма да отидат на собственото си изпращане, поради притеснения. Още по-притеснени са учителите.

"Доста време се говори, че хората над 50 години са рискова група за COVID-19. Учителите, които ще извеждат завършващите, са поставени под риск", коментира Стаматов.

Освен изпращането на випуска, тече подготовка за държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. Стаматов съобщи, че за 7 дни учителите са изпратили повече от 15 заявления, че не могат или не желаят да бъдат квестори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Никой не пита учителите искат или не, да са квестори.Освободени са само хората с хронични заболявания и такива с телкови решения.

15

Анонимен

преди 3 години

За да завършат трябва да ги изпитат какво са научили, няма как баловете да са преди матурите.

14

До Учуден

преди 3 години

Не се чуди толкова, Боко пак си прави тънки сметки, ще събере младите, ще ги зарази да вдигне бройката над 100 и автоматично въвежда старото положение, в което той се чувства цар!? Писна ми от тъпотии!

fallback