Кадър: Bulgaria ON AIR

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase