Снимка: БГНЕС
fallback
Българите попадат сред нациите с най-ниска степен на паническо притеснение от COVID-19. Повечето хора в страната се надяват, че цялата ситуация около коронавируса ще трае общо 3-4 месеца. Българите повече се притесняват от икономическите последици. Така Марчела Абрашева, социолог, обобщи резултатите от проучване на Kantar TNS пред БНР. 
 
Марчела Абрашева е регионален директор на световната социологическа група, която от края на март на всеки две седмици, провежда мониторинг в над 50 страни по стандартни въпроси и се опитва да хване настроенията на хората по няколко теми.
 
Според нея колкото повече хората виждат знаци, че се възстановява нормалността, толкова повече се засилва и усещането, че всичко това ще е кратко и поражда желание за бързо възстановяване.
 
Марчела Абрашева допълни: "Икономиката – това сме всички ние. Как да се научим да живеем в този нов етап е единият от факторите, наред с помощите и мерките, които ще задвижат икономиката... Въпрос не само на взаимодействие на държава и бизнес, но и на всички нас". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Стресират ни, защото стресът срива имунната система, а короната убива само тия с компроментирана имунна система, или с други думи системата ни убива.

30

ivailo

преди 4 години

Какви паники, какви страхове ?? Все повече българи разбират, че епидемия няма, и вирусчето не причинява смърт.

29

"Човешкият дух

преди 4 години

е по-силен от всичко онова,което може да го сполети"!Ако си направен от цимент ставаш твърд,като бетон!Ако си направен от глина,ставаш тухла!Ако си направен от кал,ставаш кирпич!И от този материал зависи доколко ще успееш да издържиш,устоиш и превъзмогнеш поредното изпитание на съдбата,без значение какво е то!?!Мой стар роднина,преди години погреба съпруга,двете си дъщери,двамата си зетьове,и почина на 96 години-як,жилав корен, до последно не се предаде духовно, психически или физически!!!

fallback