Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

297 100 са вече безработните у нас. Със 113 000 повече от миналата година по същото време. Данните са на Министерството на труда и социалната политика. Безработицата все още се увеличава, като през последните дни са се регистрирали около 1300 души на ден в цялата страна.

Oще по темата
 

Междувременно от началото на извънредното положение свободните работни места са 19 070. Най-много са в преработващата промишленост - 4 689, след това в държавния сектор - 3724, и в търговията и ремонт на автомобили - 2180.  Според експертите темпът на нарастване на безработицата се забавя.

"Това, което се случи на пазара на труда през месец март, не е установявано през последните 30 години. От условие на недостиг на работна сила и търсене във всички сектори на икономиката, за няколко дни се премина към съкращаване, затваряне на много обекти. През този месец и половина този процес продължи, но вече с едно затихване. Има и много работодатели, които обявяват работни места и се търсят хора, както в преработваща промишленост, така и в селското стопанство, и строитеолството", обясни Елка Димитрова, директор на дирекция "Политика на пазара на труда и трудова мобилност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 3 години

Palna laja, raboteshtite v turizma po moreto sa samo300000....Jurnalista koito pishe tezi gluposti1 da se informira.No nali jiveem pod opekatana kradcite i lajcite ot Gerb i kompanIanishto ne ni u4udva

96

Анонимен

преди 3 години

Виждам, че програмистите пак са налазили коментарите за да се хвалят. Скъпи пичаги, има поне сто по-платени от програмист НАЕМНИ професии, но не пишат никъде и даже гледат да не се набиват на очи. 2000-3000лв вече не са за хвалба. Казвам го със съжаление, защото знам колко е трудно на пенсионерите с 300-400/мес, дето децата им са в Италия и т.н.

95

Анонимен

преди 3 години

"Към тези безработни има нерегистрирани артисти,художници все на свободна практика професии,хора които се самоосигуряват,плащат данъц...те са поне 200 000."ЛЪЖА!Не плащат нито данъци, нито осигуровки, дори и здравни осигуровки не плащат; затова и не получават нищо, дори безлихвен заем не могат да вземат, защото НЕ са се осигурявали. Певците и артистите на свободна практика също не се осигуряват, после - пенсиите им били ниски или пък архивът бил изгорял, които е абсолютна ЛЪЖА

fallback