Снимка: БГНЕС
fallback

Интензивното отделението в болницата в Пазарджик от днес приема пациенти. 10 души от персонала заедно с началника на клиниката дадоха положителни проби за COVID-19. Те са в добро състояние. Отстранени са и се лекуват в домовете си. Отделението затвори на 5 май заради заразенитe с коронавирус медици.

Нови положителни проби сред персонала там не са установени, съобщи bTV.

Oще по темата

 След 24-часова карантина за пълна дезинфекция от днес отделението работи. Има обаче два случая на заразени с коронавирус сред пациентите на интензивното отделение.

От управата на болницата обясниха, че е от първостепенно значение първо да се погрижат за болните, които пристигат там. Не се изследват веднага за наличие на коронавирус.

В болницата назрява криза за медицински персонал, а инфекциозното отделение е препълнено.

"Имаме нужда от анестезиолози, които да подсилят. В момента разполагаме, но те са на ръба на силите си. В инфекциозно отделение, което е препълнено, преназначаваме специалисти от наши други отделения, които са с намален обем на работа“, обясни д-р Красимир Темнилов, изпълнителен директор на МБАЛ-Пазарджик.

51 са случаите на коронавирус в областта. Частните болници в Пазарджик вече приемат пациенти с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Идеалист

преди 3 години

Колко души спомнят какво каза министър Ананиев, когато посети УБ Плевен, където беше един от първите пациенти с Ковид 19? Каза: " Основният ни проблем ще е с персонала". Това се знае от години. Всики работят на поне 2 работни места, даже и санитарките. Закриваите поне 1/3 от болниците и съсредоточете наличния пердонал в другите. Който вземе това решение, да му назначат охрана от 20 души добре обучени телохранители иначе едва ли ще дочака следващия изгрев.

2

ГЕРБ

преди 3 години

*** да отиват да помагат..И без това не могат да подронят авторитета на Бойко

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

пазете ДОКТОРИТЕ

fallback