Снимка: БГНЕС
fallback

Установените 4 нови случая с положителни проби за коронавирус в Пернишка област са от Трън, съобщиха от РЗИ. Те са констатирани при планирано провеждане на изследвания в домове за стари хора, което тече на територията на цялата страна.

В Трън са изследвани 39 души персонал чрез PCR тест за COVID-19. Положителни са резултатите на част от персонала - двама души от Центъра за социални услуги от резидентен тип и двама от Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Заболелите са в добро здравословно състояние и не се налага хоспитализация. Връчени са предписания за 28-дневна домашна карантина на четиримата, като след изтичането й ще бъде взет нов материал до отчитане на два отрицателни PCR теста.

Екипи на дирекция "Надзор на заразните заболявания" към РЗИ - Перник извършват масово пробонабиране на носогърлени секрети на всички домуващи лица.

Към днешна дата лицата, поставените под карантина в област Перник, са 441, от тях 308 са в община Перник, 85 в община Радомир, 21 в община Брезник, 11 в община Трън и по 8 общините Земен и Ковачевци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Стар ... няма. Начин на живот. А и както се отнасят с децата си, така и с родителите си - просто стока.

4

Котки

преди 3 години

Трябваше да напишат "4 Случая с ОСТРА форма на Ковид в Трън" ;-)

3

Анонимен

преди 3 години

Не съм виждал роми в старчески Очевидно ромите се отнасят по човешки с родителите си

fallback