Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев изпрати днес писмо до Негово Светейшество папа Франциск, в което изразява увереност, че споделените послания при апостолическото пътуване на Светия отец в България през месец май м.г. са трайни и особено актуални и днес.

Българският държавен глава заявява, че папа Франциск продължава да е пример в дните на огромно изпитание, пред което е изправено човечеството.

"Всички заедно трябва да следваме съвестта и грижата за спасението на най-светлото във всяка човешка душа - вярата, човеколюбието, достойнството", посочва Румен Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава отбелязва и жеста на високо признание за българските католици и за цялото ни общество с въздигането на Католическата апостолическа екзархия в Католическа епархия "Св. Йоан XXIII" за католиците с източно-славянско богослужение в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ayyyyy

преди 3 години

абе кой се снима и го гали борисофф бре, тия на които се надупва и им дава, те му се отплащат с потупване по рамото.Ам нали сте уфце к'во друго да кажете, я си дръжте борисов, никой не ви пречи, още да ви намачка затова сме го сложили да работи за нашите интереси а вас да ви дои..

31

Анонимен

преди 3 години

герберските медии си пишат к'во им кухата банкинска тиква нареди. Писмото е традиционно за 24 май, и споменаването на посещението му е именно в тази връзка, а не специално Писмо за посещението му, както го изкарва нарочно статията че да си заработи заплатата, иначе аут, както домуса изрита всички от ТВ-то дет са критикували бащицата. Ама на кой му дреме простия българин какво е разбрал. Я да си държат борисов и да му се кланят, всичко им е наред, икономика, заплати, пенсии, друг не им трябва.

30

Анонимен

преди 3 години

вся власт герберска, всички медии герберски, ТВ-та, кметства ,администрации, спонсори, полиция,армия, прокуратура,никой не смее да критикува Баце. Бай Тиквун събира нашите пари и си ги раздава на своите да го крепят, а форума цензуриран, глас народен никой не чуе. Само Президента Радев и Нинова не се кланят на бащицата и той горкия бесен зеленее.Всичко свестно отдавна е избегало от тез земи.По администрации и министерства са набутани мижитурки дет иначе ще стоят без работа и затова робски се навеждат.

fallback