fallback

Коронавирусът ще отмине, но войната по пътищата винаги ще е тук, докато не се вземат необходимите мерки. Нелепата катастрофа, в която загина Милен Цветков, е по вина не само на Кристиан, но и на майка му. Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред "Денят ON AIR".

"Обществото трябва да си зададе въпроса "с тези мамини синчета какво ще правим?" Трябва да се насади мнението, че родителят е този, който е виновен, а не детето. Защото родителят е този, който е видял, че детето употребява наркотици и алкохол, и въпреки всичко той, на базата на богаташеството, си е дал автомобила или е дал възможността на неговото прекрасно дете да бъде убиец по пътя", подчерта Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка трябва да влезе в сила обучението през целия живот. Както и министърът на образованието и министърът на транспорта трябва да вземат мерки за предотвратяване на подобни инциденти. По думите му в училищата трябва да се набляга на поведението на пътя на бъдещите шофьори.

"Някой направи ли си труда да види как Кристиан е слязъл от Витоша, с каква скорост е карал по булевард "България", дали е минал през трасето на Южния парк и дали е спрял на светофара на предната улица?", посочи Иванов.

Според него изолацията покрай коронавируса може да е направила шофьорите по-лениви и връщането им на пътя да е рисково, напрежението ще избие на на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Дедо

преди 3 години

Да ни имам акъла на нас,българите,дето НИ ИДВА СЛЕД!!!Жалко за Цветков,ама спрете с определението "журналист"!Беше ВОДЕЩ!

42

Либерал

преди 4 години

Виновно у ечилището и виновни са даскалите, защото не са ги научили! Как така родител ще е виновен, особено в България???

41

В последния брой от

преди 4 години

април на в."Уикенд" са описани 2 предишни тежки катастрофи, предизвикани от Кристиян и как са му се разминали.Има и изказвания от негови бивши съученици, които го наричат "л/йно" и свидетелстват, че той ежедневно е нарушавал правилника за движение, демонстрирайки, че не му пука. Твърдят, че катаджиите в София го знаят и че фактът, че всеки път му се разминава без актове, се дължи на това, че за него 50-100 лв, дадени на ръка не са проблем.Значи в този случай трябва да се разследва надълбоко.

fallback