Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Никой не може да каже как се гледат деца с 375 лева. Иска ми се да намалее темпът на нарастване на безработицата, но да видим какво ще стане. Това каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той коментира съобщението на социалното министерство, че родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както и семейства, в които единият или двамата родители са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица, също ще могат да получат еднократна помощ от 375 лева

Той обясин, че структурната безработица не зависи много от нещата, които се случват у нас, имало индикации нещата да тръгнат по-бързо.

"Дано прогнозите на бизнеса за безработицата - да се оправят нещата чак в края на годината - да не са верни. Една част от хората ще се върнат на работа достатъчно бързо, има и отделни икономически единици, които повече няма да се появят. Тези, които са работили на сиво носят по-високата част от вината, отколкото този, за когото са работили", каза още той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Манолов със сигурност има риск от бърнаут при социалните работници. Тези хора ги товарели с нови и нови задачи.

"Нашето присъствие в малките и средните предприятия, които са най-много засегнати, е практически невъзможно, не знаем много за тях", обясни президентът на КТ "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

анонимен

преди 3 години

До 1 - за пъри път чета такъв въпрос. Никой до сега не се е осмелил да попита или може би не се сеща . Подкрепям питането.

10

анонимен

преди 3 години

наистина са за една сопа и да налагаш налагаш - това е жаргон

9

Толуп Бг

преди 3 години

БЪРкакво????Да вземе човек една тояга,па да млати,да млати!На мама френчето...

fallback