fallback

Смъртта на д-р Нели Пандова-Илиева, която почина вчера в София, поставя под въпрос придобиването на имунитет срещу COVID-19. Тя е била излекувана от коронавируса, но рязко се е влошила след домашно лечение.

Снощи, въпреки усилията на лекарите, въпреки продължилата 45 минути ресусцитация в спешното отделение на „Александровска“ болница, е починала.

Oще по темата
Нейните колеги от Центъра за спешна медицинска помощ изказаха своите съболезнования.

"Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда! Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последно, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!".

Съболезнования поднесоха премиерът Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Христо Христов

преди 3 години

Важен е стадният имунитет на ес и ек на урсулата!

72

до 75 от славянин

преди 3 години

Абсолютно прав си - как може някой да ме лекува като сам за собственото си здраве не се грижи и сам собствените си болести не може да излекува!!!??? Колко от тези ''лекари'' се грижат за собственото си здраве - ядат здравотворна храна и спортуват, колко от тях са здрави и колко от тях са излекували собствените си болести!!!??? Това са толкова прости въпроси и зависимости, че се чудя защо трябва да ги споменавам на голяма част от пишещите тук!?

71

Малмник

преди 3 години

"Снощи, въпреки усилията на лекарите, въпреки продължилата 45 минути ресусцитация в спешното отделение на Александровска болница, е починала."45 минути ресусцитация означава - 45 мин сърдечен масаж... Как са разбрали че е починала от covid-19... като най вероятно е било сърдечен арест.https://puls.bg/aktualno-c-6/kardiopulmonalna-resustsitatsiia-ili-kak-meditsite-vrshchat-zhivota-poniakoga-n-31836Защо никой не попита точната причина...

fallback