Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие "Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България" излезе в швейцарския всекидневник на френски език "Льо Том". Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

"Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на "Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. "Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на "лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на "небивало нещастие", коментира авторът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

"Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други - до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните", пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

292

Интелигентен

преди 3 години

И аз"живях"там,в тази капсулирана и затворена у себе си диктаторска тирания,и то във френски говорящ кантон.Наистина,потвърждавам,че такъв вестник НЯМА.Има Льо Матень.За кой ли път тези тъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъпи швейцарци се подиграват и гаврят с българия.тъъъъъъъъпи,страшно ***,грозни,психари -живущи свръхегоистично и в страшно отчуждение между мъжа и жената. Живущи в едно общество-непоносимо за живеене.В края:-Нас ни управлява пожарникар,-Швейцатия се управлява от...?????пианистка.

291

Анонимен

преди 3 години

войвана с COVID 19...Петя със съчинения и отново с правописни дефицити (виж по горе).Живея от 18 г.в Швейцария, но този вестник не познавам! Като се има в предвид, че почти всички вестници могат да се купуват във всеки кантон,то това трябва да е градски вестник! Все още има много вярващи на/за всичко в България! България моя родина географски близко, по общество на столетия отдалечена от Швейцария!

290

Анонимен

преди 3 години

Може ли държава направила милиарди от златните коронки на милиони хора да пише за нас така назидателно и обидно.... тези, които са в основата на всички световни машинации и държащи основно престъпни пари... това е срамно....

fallback