Снимка: Pixabay
Десетки родители и учители потърсиха помощ на телефона за психологическа помощ към Министерството на образованието. Извънредното положене в страната предизвика откриването на линията миналата седмица. 
 
18 психолози работят на линията, които имат готовност да помогнат или да пренасочат хората към нужния специалист. Анна Александрова е сред хората на линията. Признава, че най-често разговаря с родители на деца със специални потребности. 
 
"Всяко дете има нужда от движение, но много често нашите деца преживяват тази изолация още по-ужасяващо и съответно техните родители се чувстват безсилни. Самите те изпадат в силна тревожност", коментира Александрова в ефира на Нова телевизия.
 
Учители също доста често се обаждат. "Лично при мен преди малко за първи път постъпи едно обаждане от колега, който е бил пуснат в принудителен неплатен отпуск, което по принцип не е редно да се случва. Всички ние сме длъжни да работим дистанционно с децата", допълни психологът.
 
Много специалисти са на мнение, че изолацията ще се отрази на голяма част от хората и е важно да се потърси помощ навреме. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase