Снимка: БГНЕС
fallback

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата при която загина журналистът Милен Цветков, не е знаела, че той взема наркотици, заяви пред bTV адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова.

Oще по темата
По думите му катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото.

"Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч", посочи Симеонов.

Той уточни, че неговата клиентка се намира у дома си, а размерът на гаранцията от 100 хил. лв. е обжалван.

Адвокат Симеонов обясни, че колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е Николова. Според него обаче не може да се говори за убийство и екзекуция, защото трябва да има пряк умисъл.

"Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът", подчерта той.

"Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там", добави адвокатът.

Той посочи, че майката на Кристиан е заминала за страната с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе фаталното "Ауди"“. Доказателство за това, че тя е била извън София, са декларациите, които е дала на КПП.

"Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра", смята адвокатът.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по скайп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Аззз

преди 4 години

Ама точно линч искаме, то от съдебната система нищо не очакваме. Тя не знаела, тя не била там, той автомобилът бил едва ли не неправомерно отнет. Една майка и един баща, като все не знаят, и все не са там, децата им стават разглезени, нагли, самоуверени бoклyци във вреда на обществото.

78

Анонимен

преди 4 години

Този не беше ли адвокат на Цветан Василев?

77

до 89

преди 4 години

Много ясно, че са били надрусани и те, но няма причина, поради която да им вземат проби когато са били пътници в колата.

fallback