Снимка: БГНЕС
fallback

Над 70 000 са заявените електронни услуги за април през Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), поддържана от Държавна агенция "Електронно управление", съобщиха от там.

През март техният брой е близо 20 000. Пиковите посещения в ССЕВ през този месец достигат над 100 в минута. Системата предоставя възможност гражданите, бизнеса и администрацията да взаимодействат по електронен път.

Изпращането и получаването на съобщенията се удостоверява с квалифициран електронен печат на Държавна агенция "Електронно управление".

Регистрираните потребители в Системата за сигурно електронно връчване към момента са над 58 560, като за последния месец са обработени над 7 500 заявления за създаване на профил. Само за един ден, на 21.04.2020 г. има регистрирани около 2000 физически лица. За месец април броят на регистрациите в ССЕВ е увеличен с близо 80 %.

Общият брой на лицата, предоставящи обществени и публични функции, е 3905. Регистрираните администрации, включително второстепенни и третостепенни разпоредители с бюджетни средства, са 1212.

Броят на общинските администрации е 253. През ССЕВ до момента са изпратени над 261 000 съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

I'm

преди 4 години

Стига с тези платени статии! Представяте нещо не много смислено поне към момента, като някакво технологично чудо. Тази ССЕВ е като онзи виц за комунистическия влак, дето едните го клатят, а машиниста надува свирката и създава впечатление, че влака пътува с бясна скорост. На практика ССЕВ предлага преди всичко едно голямо нищо! Но иначе голяма раздувка и министъркара рекламира частни фирми за безплатни подписи, които обаче имат приложение колкото и струват! Но това се спестява на хората!

fallback